Bilginin Yönetiminde Dijitalleşmeye Stratejik Bakış

“Bilginin Yönetiminde Dijitalleşmeye Stratejik Bakış” oturumunda Sosyal Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği, Stratejist Abdullah Çiftçi konuştu.
Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Blockchain’in tüm dünyanın noteri haline geleceğini ve ilk veriyi kim yüklerse telifinin ona ait olacağını söyleyen Çiftçi, “arşivlemede tüm dünyada yeni bir süreçteyiz, artık veri tabanlarına insanlar da ekleniyor” dedi. Blockchain tabanında bilginin arşivlenmesinde gelecek yıllarda tıbbi verilerin biyobilgisayar ile DNA üzerinden veri yükleneceğini söyledi.

Dijital dünyada bilgi güvenliği ve kişisel veri güvenliği olmak üzere iki kavramın önemli hale geleceğini kaydeden Çiftçi, bilginin kaydedilmesinde formatın bile önemli hale geldiği ve artık eldeki bilgilerin analiz edilebilir bir veri tabanına yüklenmediği sürece anlamının da olmayacağını ifade etti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Grand National Assembly of Turkey (Turkish Parliament/TBMM) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI (MINISTRY OF AGRICULTURE AND FORESTRY) Marmara Belediyeler Birliği ANADOLU AJANSI Ekspoturk Utarit Bilişim Mirakıl Veri İşleme A-Secure DEKA MÜHENDİSLİK YANGIN GÜVENLİK Turksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Gemini Bilgi Teknolojileri A.Ş. #KAM #Kütüphane #Arşiv #Müze #DijitalDönüşüm #Bilgi #KültürBakanlığı #Eventineers #Ekspoturk